ADVERTISEMENT / IKLAN

Monday, 4 July 2011

are we racism?

ASSALAMUALAIKUM WBT & SALAM 1 MALAYSIA


"eh, kulit engkau hitam macam hindu siot! keling habis"

"tengok pak arab tu, macam mawas!"

"ko ni cakap macam cina, pot pet pot pet macam haram. tampar kang!"

"ko layan korea? macam pondan lah ko ni. barang bapok dah standby dah pun!"

"ko gi mampos dengan cerita bollywood engkau tu! geli aku tengok orang hitam berbulu-bulu"

"pesal mata ko sepet macam cina? loser giler! nampak aku tak??"

korang ada cakap macam gitu tak?
if yes,
CILAKA ENGKAU MAKHLUK RACISM

siapa yang pernah act 'racism' ? aku mengaku aku pernah. sekarang aku dah insaf. siapa lagi tak pernah?

                        SOME PEOPLE,
                                          takes in these words as JOKES
                                                                OTHERS,
                                                                          takes in these words as RACISM


RACISM IS LIKE HARASSMENT
covering all aspects

tak perlu lah kita menjadi the world greatest idiot by just stating the wrong yet false statements of others well beings. its who they are lah. sedap je mulut fire je sesape sesuka hati asal hati puas. seronok kan? boleh dapat dosa free. i am no one special, but one thing is for certain. i am a human, and i have MY RIGHTS. everyone HAS THEIR RIGHTS.

we were put up, to respect other people in terms of understanding,
tak nak?
still nak jadi RACISM?

lets check out the size of your brain?
*who's one is the biggest?*

Africans, Asians, Europeans, Americans ; it does not matter who you are or where you're from. kita same je. 

ENGKAU AKU, AKU ENGKAU
AKU MANUSIA, ENGKAU MANUSIA
apa beza nya?

amalan kita

its time for a change

#BY MAKING SMALL CHANGES,YOU CAN MAKE A HUGE DIFFERENCE#

Nota Kaki Bigfoot : apa yang ternyata di sini, sangat sikit berbanding dengan ape yang actually happening around us. sedar ke tak?

14 comments:

Freaky said...

aku pernah jadi racist terutama sekali yang part membe tgk citer korea. haha aku kutuk mereka layan korea.. gile jahat

sergeant keroro said...

betul, dunia realiti lagi mencabar.

wanie azmi , said...

sokong :P

AmalinaNashihin said...

don't be racist!
cukup pantang orang kata yang layan korea ni pondan -.-

Cik Teddy said...

wah..thumbs up for this entry..

Mr. Uzair said...

aku masih againts korean fan sikit2. muahaha (x

apa pon. aku suka entry ni. thumbs up woi!

mohon share :)

Siti Arfah said...

Ya sedar . Nice entri , Sama2 kta mncuba utk berubah ke arh yg lbih baik . :)

Nyna Roxford said...

Like the pic with brains, it explain everything.

saiazuan said...

x open minded tul orng2 yg racism ni..
mcm mana nk maju~

NadiRah said...

hohoho..jujur ek..
mmg pnah..tp ayt syaimz wat tu lg rude..hahaha!!!

Sunah Sakura said...

nice words dalam gambo tu..

Nur Amira Ramli said...

mcm x percaya syafiq naim yg tulis nie. btw, really nice words. :)

Bigdaddyz said...

itu yang seharusnya ...

syaimz said...

@freaky : so sekarang ko giler ape? giler bollywood? HAHA *racistnye aku

@sergeant keroro : aku tak pernah racist dengan alien. kan? haha

@wanie azmi : thumbs up!

@amal nash : lets hope we are not racist to everything than one thing

@cik teddy : bagi double thumbs up (:

@Mr. Uzair : share je. lebih aku suke~~

@siti arfah : i like the way you think~

@nyna : now we see who's the one with the bigger brain against those wro arent (:

@saiazuan : mereka akan maju, tapi lambat...mungkin tidak akan melainkan hidayah itu datang secara tiba2 (:

@nad : aku selama ni memang kejam

@sunah : credits to mr.Google (:

@amira : ni bukan syafiq naim. ini syaimzhebatz. haha

@bigdaddyz : yeaah. sangat sangat harus....mahupun wajib?