ADVERTISEMENT / IKLAN

Sunday, 15 May 2011

i need a camera!

ASSALAMUALAIKUM WBt & SALAM 1 MALAYSIA


post title aku tulis apa? want me to write it back? taknak lah...okaylah...taknaklah...I NEED A CAMERA! macam DSLR!

AKU
"Abah, jom la tukar family camera kitorang.Asyik yang nipis jeh.Tak cool gambar dia...DSLR lah"
ABAH
"DSLR? Guna lah camera Nikon EOS 630 abah yang lamer tu"
AKU
"Haaa?? Itu dah jadi artifact! Gune film roll lagi. Beli je lah yang baru"
ABAH
"Abah nak guna light and compact camera. Senang bawak gi tapak amik gambar"
AKU
"Okaay..."
*sedihnya aku in the end*


*ni lah artifact Canon EOS 630...still in good shape kowt*

Sekarang aku giler jealous dengan member-member aku yang dah ada CAMERA DSLR sendiri...macam Mr.Photogenic and Mr.Apip. Yes pasni, aku lebih meraba-raba camera korang yeh. TOLONG IZINKAN SAMPAI AKU ADA CAMERA SENDIRI XD.

MOOD sekarang, SURVEY camera! the specs, the techs, you name it! Aku akan PRO to use the camera, even without owning my own personal DSLR...wow, semangat sangat aku nih...huhu...sabor je laah~

masa aku tengah syok survey video reviews on cameras,
aku jumpa sorang cina ni speaking wah kencang giler! try and take a look peeps!

Canon EOS 600D (T3i) vs Nikon D5100 Review



Nota Kaki Bigfoot : Okay, flash flash flash on the camera!

14 comments:

mohd zhafri said...

maen analog camera plak la...haha...aku tengok member aku maen cm best je

izni.nabilah said...

berat tp nmpak style.

Freaky said...

haha sekali aya nak yang ringan dan compact je..

NadiRah said...

pe ni..sume nak camera..huhu

syaimz said...

@mohd zafri : gune camera phone lamer...VGA punye.haha

@izni : apa yang berat? haha

@freaky : haha,dah tua dah.malas nak angkut camera besar2

mad khaz said...

haha,ko kene tggu aku dpt dulu :P

syaimz said...

@nad : haha,mestilah.senang lah utk gath kita kang XD

@mad khaz : haha,kite race!

CIK FERRA AWW said...

I NAK LOMO!

melle amir said...

kau tak tahu, sekarang ni ramai je kot yang pakai filem, main guna filem pon best

syaimz said...

@cik ferra aww : haha,belilah sendiri.haha

@melle amir : haha,aku bukan salah satu daripadanya XD haha.aku nak digital coz senang nak edit2 sendiri :p.malas bwk gi kedai

izni.nabilah said...

saya nak polaroid sajaa..

syaimz said...

@izni : belilah

Dye Kronniesar said...

ades.dslr pun tak dapat nak bawak memane.berat seyh..btolla tu pesan abah.hahaha..light n compact!senang bawak kot. :P

syaimz said...

@bye kronniesar : haha,nnt minta kuli bwkkan XD