ADVERTISEMENT / IKLAN

Saturday, 14 May 2011

K-POP ciplak

ASSALAMUALAIKUM WBT & SALAM 1 MALAYSIA


okaaaay,siapa di sini peminat K-POP ?? SILA ANGAKAT TANGAN MACAM SAYA~~~

 
*Usopp, you are an inspiration!*

okay, aku GURAU! aku LANGSUNG bukan peminat K-POP...tapi aku hanya tau serba sedikit lah band-band K-POP ni...ShiNee,Wonder Girls, Big Bang, Super Junior, SNSD bla bla...ade lah sikit sikit...and aku bukan HARDCORE punya peminat...now, back kepada tajuk utama! aku nak show sikit apa K-POP CIPLAK yang aku pernah tahu & jumpa baru-baru ni...diorang punya rhythmsynchronization & gaya tak boleh belah...suara & nanyian aku langsung tak amek kesah...tapi performance itu penting

OKAY, SIAPA MEREKA YANG CIPLAK?

5 BIDADARI
Indonesia

GULA-GULA
Malaysia

24:7
Malaysia

OKAY,CIPLAK TAK ?
OKAY,MALAYSIAN? WOW! TAHNIAH!
tapi tolong lah jaga imej kami Malaysians.Muslim country lah kita.

Ada masa, stream and watch those videos! Aku sangat malas nak research habes-habes on these kind of bands. Of course, its good for you guys to try something new but please take note that maybe the world is not ready of you to produce your very own K-POP music just yet. For now, try NASYID...jangan jiwang sangat sudah...haish...siapalah aku untuk berkata...sorry peeps ):

Nota Kaki Bigfoot : I like certain K-POP..especially the babes...nyum nyum nyum (:

10 comments:

Freaky said...

haih geli aku tgk... baik layan korea daripada layan ciplak

manjae camiela said...

ahhaa,, geli tgk mlysian pnye

izni.nabilah said...

wow. :0

allysponti said...

bidadari and malaysia..ewwwww
geli je--'

syaimz said...

@freaky : haih...yg ori tetap best & berbaloi.haha

@manjae camiela : tahu takpe...syg lah if malaysians nak buat mcmni? haha

syaimz said...

@izni : i'll stick with the originals XD

@allysponti : haha...ni baru 3 yang aku taw...ade lagi kowt ;P

Dea said...

hoho..xminat kpop.. mpop pon... :P

syaimz said...

@dea : haha,takpolah.asalkan support local band...dan bukan mpop.haha

kotak bulat said...

dorang xpandai menari.. nampak mcam GAYBOY je :P

Recent post : MEMPUNYAI 89 ISTERI! HEBAT TU..
LARI SEBELUM AKAD NIKAH

syaimz said...

@kotak bulat : hahaha,mmg the guys tu menampakkan ke GAYan