ADVERTISEMENT / IKLAN

Thursday, 16 June 2011

gerhana bulan dan gerhana aku

ASSALAMUALAIKUM WBT & SALAM 1 MALAYSIA


gerhana bulan nak start eh lagi beberapa jam lagi? oh, no hal sebab boleh tunggu. GERHANA AKU?? apa gajah punya gerhana pulak ni? ini perempuan punya datang bulan tu ke? *weyh, aku lelaki lah! mana pakai...pakai...zzzz*

Fenomena Gerhana Bulan
Sumber : Berita Harian Online



*sumber gambar Moon Eclipse dari En.Google*

2011/06/15

KUALA LUMPUR: Orang ramai berpeluang menyaksikan fenomena gerhana bulan sepenuhnya antara jam 1.25 pagi dan 7.01 pagi esok, menurut Agensi Angkasa Negara. 

Fasa penumbra (P1) akan berlaku pada jam 1.25 pagi namun kesan kenampakan gerhana masih tidak dapat diperhatikan memandangkan bulan merentasi bayang penumbra yang kurang gelap.
"Gerhana yang jelas dapat dilihat semasa bulan memasuki bayang umbra bumi (U1) mulai jam 2.23 pagi sehingga gerhana maksimum berlaku pada jam 4.13 pagi.
"Bulan akan mula keluar dari bayang umbra bumi (U3) pada jam 5.03 pagi dan keluar sepenuhnya dari bayang Bumi (U4) pada jam 6.02 pagi," menurut kenyataan agensi itu hari ini. 

Angkasa itu menyatakan bahawa gerhana masih terus berlaku sehingga jam 7.01 pagi tetapi fenomena tertidak dapat disaksikan pada waktu terbabit kerana bulan berada di kawasan bayang penumbra bumi yang kurang gelap. - BERNAMA 


Ingat tak pasal solat sunat gerhana bulan? kalau tak, klik SINI . The best refence untuk tunaikan solat sunat.

apakah itu GERHANA AKU?

bulan ini sangat special bagi orang lain. sebab mengapa? time ni lah tetiba aku menjadi mengada ala-ala perempuan. *aku menipu bulat-bulat disini. tolong jangan ambil perkara ni seriuosly* Haih, nak katakan aku sangat berpotensi jadi GAY ke? Tanya hormone badan aku, mungkin dia jawab ye. Tapi yang seriusly penting, aku still JANTAN. No awww awww dengan huruf 'w' memanjang. Menggelikan.

*ini bukan aku.eww*

Apa yang dikarutkan di sini?
Pasal aku sahaja, pasal korang nak tak?
sorry, hanya retis sahaja.haha

kesemuanya adalah GURAUAN semata-mata
no offense ye sesiapa?

Nota Kaki Bigfoot : Dah lawat tak bloglist aku ni? Please come for a visit please di SINI (:

8 comments:

sergeant keroro said...

sengal!! haha XD

SheyPull said...

ewww.....tolong yew...ui suke tau..
u mengada2 mcm niew..
bwtul kew...esok adew....



JOM singgah blog saya nak... Wordless Wednesday #2 daa....

Dinie Asyraf said...

socksucker betol lah ko...!!

I do I need Iman said...

betul ke grhane tue ? huhu
hhahha. ade niat nk jd pom ke bang oi!

Oppa Kudin Nz said...

mari same2 menunggu.. :)

syaimz said...

@sergeant keroro : aku secara tak sengaja post

@shey pull : hahahaha,sengal lah engkau shey pull!

@dinie : yes yang? aewwww~

@i do i need iman : haha,mestilah tidak! haha

Eichikatsu said...

Apo kono eh kau syaim??? hehehe³ :P

syaimz said...

@eichikatsu : haha,sesaje post menda2 pelik