ADVERTISEMENT / IKLAN

Tuesday, 28 June 2011

perlu ke tak?

ASSALAMUALAIKUM WBT & SALAM 1 MALAYSIA


dah lamer aku bertapak dalam dunia blogging ni,

[lifespan blogging : 1 year]
[lifespan of this blog : 4 months]
*tak specific calculation dia*

aku rasa aku nak buat satu perubahan besar dalam blog ini memandangkan segala aspek  dalam blog aku perlu menjadi lebih serius, matang, mantap, originality dan karut. yes, memang akan ada banyak sikit kerja nak renovate blog serba biasa ni. firstly aku ingat nak tukar domain name kepada .com tapi turns out, pagerank blog aku sangat okay.
*tak LARGE sangat ke? usha bawah sini sikit*


AGAK LAH TAK NAMPAK, JANGAN MENGARUT

therefore, aku tak jadi nak tukar domain name. I'll stick with .blogspot. syukurlah ada kemajuan dalam blog aku for the past 4months. secondly, aku nak satu official page TIPS KARUT di SINI. aku believe that most of you memang terkial-kial terkapai-kapai nak carik pandangan and also references nak buat sesuatu, so that is your answer. tips tu bukannya 100% karut, some are solid while some are plain jokes. hidup kenalah ade entertainment bukan? should i change my blog name sebab ade tips karut? oh well, biar je lah. tips karut akan diupdate 2-3kali seminggu. if im free, memang belambak lah. baca dan enjoy ke semuanya (:
*dah baca the first entry tips karut di SINI ke belum?*

thirdly, aku nak buat satu page pasal blog tutorials. biar lah dijadikan reference korang. kan mudah? aku akan ensure yang tutorials aku semudah boleh for newbies, and payah giler bulu kaki untuk bloggers yang berpengalaman. haha, dont worry. im still new in this (:

fourthly, more contest & segmens! mesti korang suke kan? ini pun sebab aku nak promote as many bloggers newbies and fofular ones. mari lah kenali antara satu sama lain! nak tengok blog bloglist aku tak di SINI?

kelimaly, tiada ape-ape. sahaja nak letak bagi cukup lima. haha. so, enjoy your time blogging. memang seronok. nak kata macam diary, tapi ramai pulak yang baca openly. nak kata news, ada pulak yang tak betul. nak kata original, ada pulak yang copy&paste. apa-apa pun, you guys know what you guys have to do. sekian terima kasih semua!

#PERINGATAN#
ini bukan entry mengarut. serius semata-mata bulu kaki gatal

19 comments:

fatin syahirah :) said...

aku rasa kau patut cukur bulu kaki kau. HAHA

NadiRah said...

fuiyoo...2 lah..
nad 0 je..
katne nak cek???

syaimz said...

@fatin : wooo,haramlah cukur XD
sayanglah~ nanti kena azab 10 keturunan!

@nad : ade link kat entry tadi :P

NadiRah said...

samelah 2...huhu

syaimz said...

@same ke? awww~~ ):

sergeant keroro said...

pergh!! pagerank 2 tu, aku 0 jek. haha

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

haha..best dah, tak payah renovate byk sgt :D

Fyqa said...

haha untglah. dh best ;)

AmalinaNashihin said...

GO GO SYAIMZ!
Jangan jadi macam aku.
punya lah bersemangat nak buat tutorial, last-last terbengkalai :P

Freaky said...

pagerank aku 4. haha .. bagus idea ko. semoga blog ko terus maju dan dikenali.. happy blogging bro

honey'da_i said...

ak ske yang kelima..*tetibaa..HAHA

nawal addina said...

aku ade pisau cukur , nak pinjam ? :P

iela_fadila alias said...

wah..bgs! da plan mcm2.. :)

GaRy™ said...

blog tutorial?.. bagus3... bukan senang nak buat tuh~...

SheyPull said...

wah hbeat ka blogger neiwh...:) LIKE@

alif haris said...

perghh terbaik r bro :)
dpt 2 kira mntap kot .. aku 0 jewk ..

sumpah jeles.. hahaha :D

btw keep it up :)

syaimz said...

@sergeamnt keroro : bukan ke kena reg kat google punya seo ke?

@fee : really ? rase macam kekurangan je ): rase berterabur

@fyqa : kamu punya pun samer (:

@amal : super support (: thanks yo!

@freaky : pergghhhh, mantap doooh!

@honey'da_i : yang keenam ade gak. baca dah? *hehe

@nawal : boleh pinjam? haha

@iela : tak sabar nak execute plan ni (:

@gary : haa, i'll put up some sikit2. slowly and acceptable.

@sheypull : aku dah semakin mtang *tetiba

@aif haris : thanks bro. banyak lagi kekurangan blog aku. insyaallah we all will succeed.

alif haris said...

kita same2 naik :)

syaimz said...

@alif : lets go sesame bro!