ADVERTISEMENT / IKLAN

Saturday, 25 June 2011

tips syaimz nak elakkan makhluk bernama bosan

ASSALAMUALAIKUM WBT & SALAM 1 MALAYSIA


tetiba rasa sumpah bosan? meh baca sikit tips nak elakkan bosan. panggil makhluk boleh tak? sebab tips aku membunuh bosan selama 5minit sahaja. haha. tak karut kan?

*nampak tak selipar Angry Birds tu?*

aku nak bagi cop jari kaki bigfoot guarantee korang berasa bosan lepas layan facebook, blog, youtube, dan macam-macam lagi. bukan salah ibu mengandung tapi salah diri sendiri online tanpa motif. alright, meh aku cut karut ni short, jom lah baca sikit tips karut aku ni. sah-sah dijamin selamat dan karut.

TIPS #1
CARI BAHAN MAKI-HAMUN SESAJE
 member-member kat facebook kan ramai? tak salahkan nak buat kecoh sekali sekala? amalkan diet pemakanan yang sihat *tips menjaga berat badan tetiba*. alang-alang boleh lah merapatkan ukhwah dengan member yang lucky tu kan? bagi ayat-ayat yang mengembangkan lubang hidung diorang tu. kan nak kata kita member baik dia?

TIPS #2
MENGGARU BULU KAKI
ada ke tak bulu kaki? kalau tak aku boleh sarankan satu sabun merangsangkan pertumbuhan bulu kaki berjenama 'BULU KAKI JANTAN' ? sebab nak menggaru ni nak layan perasaan bosan kaki kitorang tu. kaki kitorang tu mestilah penat kan dengan posisi duduk yang macam-macam ? hargailah bulu kaki korang tu sebab bulu kaki je yang dapat mengelakkan digigit nyamuk Aedes. syukur tak?

TIPS #3
MELIHAT SKRIN LAPTOP MACAM ORANG SPASTIK
laptop korang mesti rasa macam tuan dia ni dah hilang akal. tak mengapa. laptop mana ade perasaan. kalau ada, nak tahu tak dia cakap ape? "Oh tuan, mengapa tuan nampak macam orang sewel minta penyepak? kalaulah saya ada kaki, memang lah dapat rasa kemanisan tapak kaki saya". kalau kitorang tengah Video Calling dengan member? "Mampos engkau lah! Aku mane ade spastik! Aku nak exercise leher aku yang kejang ni. Kalau otak aku kejang, dah lamer dah aku landing kat katil hospital"

TIPS #4
MENONTON NYAN NYAN KAT
video famouskan? saje nak mengisi masa lapang korang.

TIPS #5
aku bukannya nak promote blog aku tapi kan korang tengah bosan? terjah la blog aku ni. aku rasa macam aku mengarut tapi tengok-tengok korang lagi mengarut tahap dewa? DEWA KARUT tabit lu! *ciptaan karut semata-mata*. blog aku ni dari orang yang baik-baik. tiada jahatnya. sila jaga level karut tu. nanti parents tak mengaku anak lah pulak.

#PERINGATAN#
elakkan pertelingkahan dengan sesame. tak perlu head-banging semata-mata bosan mengalahkan beruk. jangan MEMBERUKKAN.

sekian terima kasih


29 comments:

K O R I E said...

huhu~ btolah tu sgt yea ;)
Haha..

sergeant keroro said...

aku suke no 4, haha XD

bibi bibo said...

haha , bole jdi gila tgk nyan nyan tu .

Freaky said...

aku suka tips no 5 tu. haha

fatin syahirah :) said...

yang nyan cat tu. sumpah menyakitkan hati. dulu aku penah bukak. haha

EiZaRaZiErYa said...

ahahha..terbaek~ jangan memberukkan~ ahhaa..wink3 >_<

iela_fadila alias said...

sllunya buat tip 3 tapi mnarik tip 5 tu,ahah

Nur Amira Ramli said...

Raja menagarut, tok penyu tua nie. haha :)

syaimz said...

tak salah nak mengarut semua. ini demi kesihatan kita bersama.haha..

sha my heart said...

suka petua-petui kat sini.. hihi~ nak amalkan lah.. =)

GaRy™ said...

okeh...tips ke-5 tuh memang x ble blah... hahaha...

syaimz said...

@sha : aku suke kalau ko buat.nice!

@gary : tips tu disengajakan.haha

alif haris said...

hahaha betul bro .. jgn memberukkan .. :D

Kei Seichi said...

menggaru bulu kaki itu juga satu senaman..boleh hilang bosan dan sihat badan..haha...

Razil Tahir said...

lagi satu...
kalau bosan, datang la lepak my blog..
huhuhuhu

NadiRah said...

nad follow tips ke 2!!!
hahahah

AmalinaNashihin said...

aku tengah minum air soya,
tetiba sampai dekat point garu bulu kaki tu,
tersembur, habis lappy aku.

cis, sial kau -.-

dyanne said...

nyan nyan cat best! muahahah~

nawal addina said...

hahaha , no 4 best ! XD

syaimz said...

@alif haris : sesiapa nak memberukkan no hal.haha

@kei seichi : haha.karut2 ke.haha

@razil : haaaa, tunggu next tips karut. mungkin ade.haha

@nad : haha, boleh2 (:

@amal : alhamdulillah.haha

@dyanne : haha,memang best (:

@nawal : nice nice (:

.m y z. said...

hahah semua tips ni nampak scaryyyy kotttt lagi2 tang garu bulu kaki. hakhak :P

syaimz said...

@myz : tak scary, selamat punya. haha

SYAF said...

hihi...tip2 yang berguna... :)

syaimz said...

@syaf : sangat kan kan?

Ai-Sis said...

hahaha.macam haram!

ARNaBS said...

hahaha,,aku asa msti ko ngah bosan time nk post nih,sbb tu tips plik2,.,
tpi aku suka tips no.5

NuSaNa NoSa 91 said...

nyan nyan?? cam kero je lyn mende tu.. =.="

syaimz said...

@ai-sis : halal untuk diamalkan *aku bukan dari JAKIM

@arnabs : haha...teerbaik kan kan arnabs??

@keen : haha...aku yang introduce menda tu kat dia

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

haha..bernas sungguh ye syaimz.. :D