ADVERTISEMENT / IKLAN

Thursday, 7 April 2011

cabaran luar biasa

ASSALAMUALAIKUM
subhanallah,alhamdulillah,la ila ha illallah,allahukhbar
*Maha Suci Allah,Segala Puji bagi Allah,Tiada Tuhan Melainkan Allah,Allah Maha Besar*

sudah agak berkurun aku tidak mengaktifkan diri aku dalam blogwalking
aku nak memohon maaf dari helaian rambut di hujung kepala hingga ke hujung jari kaki

kerana
aku tidak lawat blog anda dan mengkomen
follow followers anda
tidak menunjukkan komitmen seorang blogger yang tegar
minta maaf sangat sangat
*i've tried my best*

aku secara jujur dan ikhlas,
tidak dapat memberikan komitmen yang sepenuhnya dalam blogwalking,
melainkan aku sedang seronok bercuti di rumah

jika aku berkesempatan untuk online pun,
hanya sempat post satu entry itu pun short and boring
sorry lah sangat sangat wahai followers aku

aku dalam proses/fasa perubahan diri aku,
di mana aku sekarang mengambil langkah untuk bertindak lebih serius dan matang
maaf jika syaimz yang sengal tidak sesengal seperti dulu

sekali lagi secara jujur dan ikhlas,
aku nak concentrate on my studies right now
*tak lamer pun,hanya sebulan lagi*

aku nak berjaya dalam projek ependidikan aku
*aku tidak akan give up walau bagaimana pun*
if siapa tanya pasal income aku,
jawapan aku mudah & ditinggalkan bersama persoalan sahaja
"even if aku bagitahu,bagaimana ia boleh mengubah hidup engkau jika engkau belum lagi melakukannya dengan sepenuh hati dan komitmen?"

aku nak merasa GOP di UK
*aku akan uruskan PC Fair dengan sepenuh effort dan komitmen aku*

aku nak powerkan nama Kelab IT Kolej 10
*walaupun kecil,ia akan membesar*

apa yang aku nyatakan dah pun pernah aku postkan at my previous entry,
aku cuma mahu restate balik matlamat aku kepada anda semua

aku tahu dan perasan bahawa aku kurang communicate/social dengan korang,
minta maaf ye kawan kawan kerana komitmen aku dan engkau sangat berbeza

apa apa pun,
aku mahu berjaya.

aku believe in what im doing,
what im doing is not for jangka pendek ini,
tetapi jangka panjang

jangan engkau berani menghalang pengorbanan aku
aku akan usaha dengan sangat luarbiasa

p/s
aku ingin memohon maaf sekali lagi jika terkasar bahasa
aku perlu serius kerana tiada masa lagi untuk berseronok

sorry jika aku mengarut banyak.
aku akan menjadi seoang mahasiswa, bakal engineer, bakal jutawan, bakal pemimpin yang hebat
insyaAllah

kepada izni nabilah, i minta agar you buat betul dan penuh komited dalam projek ependidikan kita itu
*buang 6M,implement 6S*
make your parents proud
make us edatarians proud
make me proud

HEBAT

8 comments:

izni.nabilah said...

(:

ContxtsLenzGurlz said...

knp izni je??hehheehhe..
6m tue pe?6s 2 pe plak???

syaimz said...

naqib : selagi anda tak luangkan masa sedikit bersama kami pada hari sabtu utk dgr suw5 itu,selagi itulah tak faham (:

Nur Amira Ramli said...

Semoga kita semua sama2 brjaya. nver give up, syafiq naim. :)

izni.nabilah said...

Qibah kene ah dtg lepak ngan kami. baru tau semua rahsia. :)

Ainnur Afiffah :) said...

goodluck ! :)

bebelan cik teha said...

woot2...gud luck and all da best !!

syaimz said...

thank you all (:
i'll be the best one out there!