ADVERTISEMENT / IKLAN

Wednesday, 27 April 2011

no touch-touch,no muax-muax,no look-look

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA 1 MALAYSIA

so far baru sahaja settle dua paper exams Dynamics & Titas
walaupun rasa macam masih tak puas hati dengan jawapan yang aku,
haaaish,
rasa nak putarkan balik masa macam lawak Nabil dari Maharaja Lawak tu
HAHAHAHAHAHAHAHAHA
sumpah best doh lawak nabil,sensasi sensasi sensasi
respect sama dia! aku rasa dia akan juarai Maharaja Lawak Tahun ini.Niceee~

oh yes,dah lah semalam aku luper nak update blog,
maaf ya para followers sebab aku tak dispilin dengan update blog daily T^T

haha,tak manage masa punya pasal kan,
sebab exam week...takda lah sangat sebab nak update pun sekejap je...
*sebab aku takde idea nak update pasal ape.haha*

buat sekarang ini,
apa yang tengah sedap berserabut dalam kepala aku ini,
takdelah serius sangat,all settled!
cuma persoalan percintaan..or its more know as bercouple kan?

kalau kita perasan,anak-anak muda seperti aku dan engkau,memang ramai yang couple,
yes aku pernah couple...sekarang tiada lagi...mengapakah?
couple is of course haram lah dari pandangan Islam.so simple yet some tak follow?
no touch-touch,no muax-muax,no look-look
ini semua berlaku sebab nafsu,biasanya kaum jantan lah yang start dulu*betul serius*
yang kaum hawa,janganlah salahkan 100% kaum jantan macam aku ini,
kita ini memang banyak buat silap sebab bertindak ikut nafsu kita...
tapi ini jelah,kamu kaum hawa jangan terpedaya dengan kami kaum jantan.
berjaga-jaga please,korang kaum hawa aku pandang tinggi taw

therefore,jagalah diri kamu elok-elok,await for the best man to become your wedded husband...
pilih yang betul-betul yang boleh menjaga kamu.
walaupun aku ini macam masih muda and belum merasai kahwin,
tapi apa yang aku mampu ialah memperingati member-member
Islam is nice,Islam is simple,Islam is the best!

Nota kaki : aku sekarang memang takde kerja,tengah tengok citer cina lamer...dengan lagu macam-macamlah...haha

5 comments:

aLya maNip said...

abah alya slalu pesan, laki yg baik akan jaga kita bukn rosakkan kita..hehehe

nur shazwani said...

abg kite ckp, budak bawah umur toksah couple. hmm, lagipun dah serik. so sy suka dengan life sy sekarang :D lelaki takan usik kite kalau dia betul sygkan kite.

izni.nabilah said...

yeah!! kalau suka, kawen terus. (bile dah ada bajet)

aida said...

btul3..kalau die sayang kite, die mesti boleh kawal nye..n akan jg sebaiknye sampai kawen..insyaAllah..

syaimz said...

betul betul betul tu semua! XD