ADVERTISEMENT / IKLAN

Monday, 23 May 2011

air, kamera & tayar

ASSALAMUALAIKUM WBT & SALAM 1 MALAYSIA


rasa-rasanya apa kena mengena tajuk entry aku ni dengan apa yang happening hari Ahad semalam? Haaaa, banyak citer lah! Okay, hari ahad aku overnight kat rumah nenek aku kat Jalan Klang Lama, which is betul-betul dekat dengan area Mid Valley...dari depan rumah boleh nampak dah. Exclusive tak rumah nenek aku? Bukan dikelilingi hutan, tapi HUTAN KONKRIT. Aku macam berat hati je nak tidur kat sana sebab internet lah. Streamyx dah ada, cuma takde router. Aish...tidur tak lena, tapi nasib ada bawak dongle Yes 4G...dan adalah seorang ihsan tu menemani malamku melalui message sahaja. Aku masih single terima kasih :p

BESOK PAGI AHAD!
aku still atas katil...sedap jeh tidur...zzz...mimpi Nyan Nyan Cat
*cuba search at google...kan Sargeant Keroro? haha*

tengok-tengok,
makcik aku, kakak aku, adik aku, sepupu aku, sepupu aku, adik aku,
*banyaknya ulangan!*
SPRAY WATER GUN KAT AKU!

sedap tidur, terus segar untuk MEMBALAS DENDAM
*diam-diam dalam hati...heheheh*

diorang ajak aku keluar kat front yard rumah nenek aku tu,
nasib kawasan dia besar, PUAS bermain dengan AIR...haha
WATER BALLON pun ada...
BALDI pun ada
*siap aku isikan dengan air kolam ikan yang kotor tu.haha.best!*
BTW, makcik aku beli camera baru,
Nikon D3100, beli dengan harga RM2200 fullset lah dengan beg dia...
uncle aku pulak kata boleh dapat RM1800, maklum lah INTERMEDIATE PROFESSIONAL PHOTOGRAPHER
*i can borrow anytime! sebab kitorang kat JB, senang nak jumpe :P*

TAYAR??? Aku cumer nak kata that finally aku berpeluang untuk bawak kereta Gen2 ke UTM,
bersama-sama makcik aku & boyfrend dia back to JB
*it was a good trip :P...kot*
bertolak pukul 5.30PM-10.30PM
lambat sampai sebab berhenti & makan lama sangat kat Jambatan Air Keroh...was it?
*hebat tak?*

SHORT SEM!!
hari isnin start kelas kot, malas betul aku. Tapi aku diamanah oleh abah&mama...
untuk belajar sehingga berjaya...so, BUAT JE LAH
selamat malam!

Nota Kaki Bigfoot : Penatnya, aku nak tidur...zzz...jap lagi kena amik uzair pukul 4pagi...malasnya...zzz

13 comments:

farah izzati yussoff said...

yeay~!
bole pinjam gen2 awk... :)

Freaky said...

aku rasa excited je bace entri ko. x tau sama ada pasal single, atau kamera, atau kereta gen 2 tu. huhu

Let the Pictures Fool You

syaimz said...

@farah izzati yussoff : HAHA,sewa sejam dia...aaah...haha,insyaAllah if aku jarang gune,boleh kot :p

@freaky : haha,all in one punya excited tu.special case XD

mad khaz said...

aku tengah layan nyan nyan ni,haha.

XD

syaimz said...

@mad khaz : ada brape banyak version nih? aku taw ade yg annoying orange je.haha

izni.nabilah said...

ish ish ish..

Mr.SteAltH said...

ambik aku lah sangat. pukul 4 kau berdengkur lagi bhaii. aku sampai bilik baru kau nak message aa? siott. HAHA

syaimz said...

@izni : lagi?

@uzair : haha,niat aku sangat murni tapi aku dah terlelap.sorry uzair! T^T

Aziera Jumat said...

AKU PUN EXCITED BACE ENTRI NI. DESCRIPTION SGT JELAS BUAT AKU RASE NK BALIK KAMPUNG LAGIIIIIIIIII!

*maaf saya guna capslock utk menyakitkan mata.

syaimz said...

@aziera jumat : haha,tak sakit mata.cuma sakit hati.*gurau tu!* haha

Aziera Jumat said...

=8) heh

ContxtsLenzGurlz said...

grandpa..i love tht camera la..n dah aq keta..blh la dtg uitm!!!!dkt je ok n9 ngnjb..sblh2 je..jgn smpai sya y smpai utm dlu!!!hhaahahah

syaimz said...

@axiera : haha,kembang hidung nampak? (:

@naqibah : haha,insyaAllah (: bila boleh?