ADVERTISEMENT / IKLAN

Saturday, 21 May 2011

baru nak beli

ASSALAMUALAIKUM WBT & SALAM 1 MALAYSIA


syukur alhamdulillah aku rasa macam juga aku even if aku tak beli benda tu. Apa benda ye? Oh, aku nak beli Nokia N8 via online shopping. aku ada gi mudah.my & lelong.com.my survey price-price ingatkan boleh dapat murah beli second-hand. aku budget nak beli if ade price range RM400-RM600 *impossible nak carik broooo kat mane-mane kedai* Punyalah semangat aku pergi carik online. Kalah kalau aku nak sekadar berfacebook.

JENG JENG JENG JENG!!
"kembang giler hidung aku sebab dapat carik Nokia N8 RM380!!"
*aku bangga dapat jumpa!*

dah jumpa, apa lagi! amek semua contact and aku cadang nak call besok...tunggu tunggu tunggu...tengok tengok, iklan kat internet dah takde sebab dah ade orang beli...SEDIH GILER DOH T^T...aku tak puas hati, aku tetap gak carik...tetiba, terdetik nak carik kat google Nokia N8 murah, budget same price macam RM300. Okay, ade banyak kat list. Then aku terbaca satu website/blog ni...klik di SINI...therefore aku cadang UNTUK CANCEL BELI PHONE ONLINE...memang tiada jaminan phone aku beli tu original,or ZITRON bla-bla-bla...entah-entah CIPLAK CINA, CIPLAK THAI, mana lah tak murah. Harga ori pun dah RM1500+

okaylah, aku tunggu lah sebulan dua,
menunggu mak or bapak aku pass down iphone dia kat aku.
mak aku nak beli blackberry, bapak aku nak beli iphone4
kita tengok siapa beli dulu :P

*i cant wait for it!*

Nota Kaki Bigfoot : Parents aku kata, balajar betul dulu. Haha,okay mama&abah! Aku boleh je beli sendiri, tapi aku ni kedekut sangat! HAHA

9 comments:

miss Fyqa said...

mudah-mudahan la yer dpt phone baru..

fyqa pakai yg biasa jer.. huhu..

xmampu..

Peribahasa Kelakar

mad khaz said...

hahahaha. pasni leh la pinjam lagi kan? :P

syaimz said...

@miss Fyqa : insyaAllah ada rezeki nanti, tah-tak fyqa dapay gune phone yang lebih canggih dari saya :P

@mad khaz : haha,kalau aku ade rezeki (:
boleh je nak borrow fon fon aku yang laen nih XD

Freaky said...

haha gug luck bro.. semoga boleh beli ape yang ko nak

syaimz said...

@freaky : rasa macam nak beli choki-choki sepaket pun jadi pemuas nafsu dari beli fon fon ni.haha

izni.nabilah said...

i target iphone5 jugaak. :)

syaimz said...

@izni.nabilah : bila nak kluar? duit ready? haha

arzme said...

wah.teringin nak beli hp2 canggih cmtu.tp duet xdok ag.ades.merase tengok je la wt mse ni.

syaimz said...

@arzme : haha,tunggu murah je macam aku.