ADVERTISEMENT / IKLAN

Friday, 27 May 2011

sedar tak tentang hati kita tu?

ASSALAMUALAIKUM WBT & SALAM 1 MALAYSIA


syukur alhamdulillah dah tiba juga hari jumaat..sebab mengapa aku bersyukur? Gi solat jumaat la, apa lagi kan? *haha* Bagusnya lah khutbah ni di mana kami diingatkan supaya bertawakal kepada-Nya. Rugi je bagi mereka yang tidur time khutbah...aku admit lah juge yang aku pernah terlelap..mudah sangat aku terpedaya dengan godaan syaitan.

TAPI
aku ada satu soalan untuk anda semua

APA SEBENARNYA DI DALAM KOMPOSISI HATI KITA?
*bukan liver tau, our heart lah*

APA YANG MENYATUKAN HATI KITA?


WHAT MAKES OUR HEART TO BE IN ONE PIECE?

mungkin ada seseorang or sesuatu di dalamnya

sila kongsi sedikit,
even if its short or long (:

terima kasih

Nota Kaki Bigfoot : Sekali sekala nak mengetahui dan memahami hati ihsan lain seperti anda (:

16 comments:

Hanif said...

Menyatukan hati adalah kasih sayang!!

miss Fyqa said...

bersabar adalah sebuah kunci yang paling baik utk hati :)

izni.nabilah said...

ada banyak element dalam hati yang jadikannya lebih kuat dan tabah.

azwa said...

kekuatan , keimanan , kasih sayang , bercampur menjadi satu dan terbentuklah sebuah HATI . (:

syaimz said...

@hanif : betul juge kan? with lots of love and affection, terbukti kukuhnya hati semua bersama kan?

@miss fyqa : wow! hebat tu! sabar tu juge sebahagian dari iman kan?

@izni.nabilah: err...details ? :P

@azwa : betul sgt-sgt! byk betul part-part dia! (:

izni.nabilah said...

nak details? panjang sangat laah. :( azwa punye penjelasan pun dah cukup. :P

syaimz said...

@izni : penjelasan ikhlas dari hati.kalau dah sama,kiranya sama frequency lah pemikiran dgn azwa? haha

Heidi Shafiq said...

improvising myself..

izni.nabilah said...

wuargh. heidi syafiq komen. :O

syaimz said...

@heidi syafiq : boleh jadilah.haha

@izni : lold

suha said...

dalam hati ada segala perasaan dan kita sebagai tuan punya hati harus bijak menjaga dan mengawal hati..

syaimz said...

@suha : pendapat dari seorang yang sangat berpengalaman (: mendalam maksudnya

dreamygirl said...

salam.
let's renovate,renew hati kita..-)
-)

syaimz said...

@dreamygirl : we all want to do so kan? the problem is 'when' ? that what exactly what happened to me (:

dreamygirl said...

when??we can choose when we want to change..we are the one that determine our own destiny..i'm not perfect,i'm having many crisis and difficulty too..but..i must try..i know i can..eventhough failed many times..-)

syaimz said...

@dreamygirl : yeaaaaahhhh,thats something we all need to knoww! HEBAT!