ADVERTISEMENT / IKLAN

Tuesday, 14 June 2011

duit berjuta dalam nuffnang

ASSALAMUALAIKUM WBT & SALAM 1 MALAYSIA


banyakkan earnings aku? aku serius dengan earnings aku dari nuffnang. Entah apa yang aku buat sampai jadi begitu. Fofular lah kan?


Ready?
1..
2..
3...
GO!!
.
.


.
.
.
.
.
.
.
.
jap jap
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
almost there

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
INI DIA!
*klik untuk tengok BESAR-BESAR*

Haa, best tak kena kencing dengan aku? Boleh aku gelak? HAHAHAHAHAHA, puas hati aku. Nak sangat tengok earnings nuffnang aku. Sedap kan ke ZAAAZZZZZZ dari aku ? Terasa pedihnya hambar hebatz dari aku.

PERSOALAN

penting ke dapat menjana earnings dalam blog?
*aku prefer guna terms earnings dari income*

some says YES
and
some says NO

Pada awalnya masa aku masih freshie dalam dunia blogging ni, aku nekad untuk menjana earnings dalam blog. Sama ada melalui adsense, nuffnang, advertlets dan lain-lain. Yes, aku memang mata duitan...sampai sekarang pun macam begitu. Korang bagaimana pula ye?

Tapi, masa sudah berlalu dan manusia sentiasa berubah. Mindset blogging aku pun sudah berubah. Nak tahu mindset sekarang apa? Klik SINI ...therefore, money is no longger a matter. Niat blogging kena betul, baru ada ramai followers yang setia dengan anda. Nuffnang tu sahaja aku letak, apa salahnya jika aku dapat earnings yang terlampau sedikit? Boleh la aku guna buat bayar tol or tiket parking bila ada gathering nanti.

Nak betul-betul earn banyak giler earnings dalam blog, sila bertanya kepada yang pakar. Aku bukannya pernah terima earnings yang banyak dari nuffnang. Buffered earnings pun tak pernah dapat. Sekian sahaja dari aku.

Nota Kaki Bigfoot : Aku nak memohon maaf kerana kencing korang sampai percaya earnings nuffnang aku dah RM1 Juta,hahaha...sorry peeps...

17 comments:

idaida0504 said...

berjuta..wah!!!

sergeant keroro said...

hahaha,tiru aku!!!

aku nak post sal nuffnang, ko nak jugak :P

syaimz said...

@ida : nak kete ape? boleh aku belanja.haha

@sergeant keroro : HAHAHAHAHAHA.idea tetiba datang.frequency kepala memang samer.haha

NadiRah said...

hye awk...jom g tgk wayang...lalalala~

wan_cikgumuzik said...

mcm kecewa jerr ngan nuff?? hahahhaha... sabar jer lah... nak kena tggu glamour ncn bro ben laa baru masyuk sbb satu klik dah dapat rm5 - rm7 .. errrmmmm betol atau tidak aku tak pasti... tapi dengar2 mcm tuu laa.. hihihihihi...

syaimz said...

@nad : hi~~ biler free?? haha

syaimz said...

@wan_cikgumuzik : haha,insyaAllah suatu hari nanti (:

diya said...

fuhhhhhhhhh banyak tu !haha :DD

EYFAalias said...

amboi banyaknya. bak singgit! ceh! kena tipuu :p

Sunah Mohammad said...

sama lah...tak pernah dapat BE pon dari nuffnang, skang pun da tukar kepada advertlets sebab dia lagi cepat loading dari nuffnang...tapi jarang gak check earnings..

syaimz said...

@diya : haha,cukup untuk makan sehari jeh :P

@EYFAalias : haha,singgit je ke? macam kena pau ke.haha

@sunah mohammad : oh,haha.saya tak guna advertlets sebab page view saya mane lah banyak mane :P

nunui Joe said...

haha,,
dah 2 tahun blogging.
baru rm3 lebih nuff..
tidak kisah sebab bukan
niat nak dapat duit untuk blogging ni. :)

syaimz said...

@nunui Joe : haha,niceee (:

CikNyz said...

hahahahaha..dpt 1 juta ek.....sy pun tak ambik kisah pasal earnings dari nuffnang..tapi lau ada rezeki....best gak kan MASYUK...

syaimz said...

@ciknyz : saya pun dah bersyukur dapat sikit2 (:

N A N I said...

blogging kerana minat itu yg penting kan..? :) nuff sy pun keciput ja. HAHA

syaimz said...

@nani : haha,tak kisah lah kan.asalkan jalan (: