ADVERTISEMENT / IKLAN

Monday, 13 June 2011

workshop blogger

ASSALAMUALAIKUM WBT & SALAM 1 MALAYSIA


a food for thought, ada ke tidak workshop blogger? wujudkah? Mari kita tanya En.Google

*oh,ada rupa-rupanya*

kenapa aku curious bebenor nak search workshop blogger ni? *mentang-mentang aku baru je pergi workshop belajar pasal boiler system kilang pagi tadi.menarik oh engineering* Mudah je, kerana aku nak belajar sebanyak boleh mengenai 'Blog' dan mengenali 'Blogger' dengan lebih mendalam. Di mana kita boleh mencarinya, workshop blogger? Tak perlu, pergi Gathering bloggers and ask them yourselfReal life experience nak kan?





Terdapat juga beberapa komuniti blogger yang menyediakan perkhidmatan macam tu, tapi bukan ke lebih mudah we go for direct approach mana-mana bloggers yang matang dari segi penyampaian & kandungan entrynya. Nak chatting pun tak salah asalkan ilmu mantap itu dapat. Where followers dia adalah readers, tak kira bloggers or non-bloggers.

Bagi aku, aku berblogging sebab nak meet new people. Dan meluahkan idea & pendapat aku mengenai sesuatu isu.*common reasons* Ada kadang-kalanya aku ekspresikan emosi. Sangat jantan kan? Lagi pun aku suka menghadirkan diri dalam apa-apa gathering bloggers. Aku nak lihat dengan mata sendiri, adakah 'blog' seseorang 'blogger' itu dipengaruhi oleh sifatnya dalamannya or sifat luarannya. Gathering yang aku pergi baru-baru ni best bagi aku sebab, aku dapat lihat macam mana gelagat bloggers di dunia realiti. Klik SINI dan kalau nak tahu serba sedikit. *aku cameraman gathering tu, memang ramai giler mintak gambar.InsyaAllah gambar korang upload malam ni*

*a small teaser Gathering Sahabat Blogger*

Therefore, ini dari aku. Bagaimana pula dari korang? One more thing, tak semestinya anda tidak hadir satu gathering gempak, terus rasa disisih oleh bloggers yang hadir. Jangan sedih, masih ada banyak lagi gathering (:

Terima kasih pejuang bangsaku,
HEBATZ kan bloggers?

Nota Kaki Bigfoot : InsyaAllah pada malam ini, aku dan Mr.Uzair akan uploadkan gambar gathering. Estimated 300-400 pictures. Minta maaf jika gambar korang takde, aku pemalu orangnya nak amik gambar. Aku bukannya paparazzi...melainkan korang bayar aku.haha

14 comments:

sergeant keroro said...

aku tersisih T.T

Sunah Mohammad said...

nice entri la ni! tabik, tabik!

Freaky said...

cayalah bro.. emm aku x pernah pergi mana2 gath lagi. hehe. aku blog sebab nak rasa kepuasan

Tuan Putri said...

pegi gathering gak k? yg mne ek..btw..dh follow.:)

Oppa Kudin Nz said...

kami menunggu..weeeeee :)

syaimz said...

@sergeant keroro : nanti kita uruskan lah gathering kat belah jb pulak nnt.hehe

@sunah mohammad : haha,idea baru datang melimpah sikit-sikit (:

@freaky : haha,insyaAllah ada a much grander gath yang boleh kita semua hadir XD

@tuan puteri : HAHA,yang cameraman.yang mane satu eh? haha...

@kudin : haha,sabar yok (:

Munna said...

wah syoknya kalau dpt join skali gathering blogger...tp pemalu jugak cmno? huhu...

syaimz said...

@munna : alah,saya pun segan gak.haha

~CiK TiNieY~ said...

tapi macam tak nampak je semalam ekspresi emosi syafiq...hihihi

syaimz said...

@cik tiniey : haha,dalam blogging je :P

sumaiyah mokhtar said...

wokshop google chore ade tk? sbb kn google chrome asyik buat perangai je, HAHAHA

syaimz said...

@sumaiyah mokhtar : kalau gitu guna firefox,ie, or opera ke...:p

saya punya google chrome okay jeh

alif ismail said...

klik2 tibe2 sampai sini... hum..best gak kalo slalu dapat kawan baru nih...

syaimz said...

@alif ismail : haha, no prob (: