ADVERTISEMENT / IKLAN

Tuesday, 21 June 2011

ketinggalan

ASSALAMUALAIKUM WBT & SALAM 1 MALAYSIA


tak rasa ketinggalan tak korang? dengan berita? hal-ehwal rumah tangga? awek ko dibawak lari mamat korea?  kejantanan hilang sebab kena rompak? selipar jepun kena tibai makcik cleaner?

WAH-DA-HOLE

serius banyak tertinggal kan? mak & ayah okay? adik-beradik okay? family okay? jangan ketinggalan pasal family...AGAMA pun jangan ketinggalan juga. Ingat lah siapa diri kita ni. Bagi aku, banyak benda aku dah ketinggalan, sangat banyak. Tak dapat nak aku bayangkan tapi aku dapat berikan sedikit gambaran macam mane;

aku rasa banyak tapi biar aku listkan lima je
*kat bawah sikit je ni*


#1 UPDATE BLOG
*sekarang dah jarang nak update. selalunya 2-4 entry sehari. sekarang dah satu entry sehari...haish*

#2 MESSAGE & CALL ORANG
*nak jimat kredit lah kata kan*

#3 MENGORAT AWEK
*aku dah noob. aku tak pernah berbakat nak mengorat. saja nak kata aku terer tapi sebenarnya aku ni loser*

#4 MENCARI REZEKI LEBIH
*ape salahnya, nak beli topup kenalah duit sendiri.haha*



haaa, yang ke #5 ni serius penting
pasal apa agaknya?

sebab ni lah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



#5 BERIBADAH
*aku nak mengaku serius aku kadang-kala tak khusyuk & beribadah tak complete. banyak lagi aku perlu perbetulkan*


kesimpulannya, kita bukannya perfect. Nak fokus buat ni, mestilah secara tak sengaja terkorban sesuatu. Bukan kesemunya kita boleh buat. Contohnya, nak melebihkan amalan, tapi terpaksa korbankan masa mengorat awek. Munasabah tak agaknya? Ini apa yang aku rasa aku tertinggal..sebab masa muda-muda aku jarang tertinggal semua ni...melainkan yang part mengorat awek lah.haha...

YANG PENTINGNYA,

KERJASAMA

INGAT KEPADA ALLAH
*yang ini lagi penting dari segala-galanya*

Nota Kaki Bigfoot : Korang pernah tertinggal ke?

12 comments:

aiman said...

aku pun cam ketinggalan jer.. kene kejar balik~

izyan yasmin said...

ohhooo . sila kjar balik segala yg tertggl . lag2 yg kelima tuhh ^^

Freaky said...

yang lain ketinggalan ok lagi.. jangan beribadat ketinggalan dah la

syaimz said...

@aiman, @izyan, @freaky : slow & steady asalkan semua dapat settle kan (:

sergeant keroro said...

cool jek XD

FATINquzazi said...

yess betul2, kdg2 yang kelima tu lah yang paling payah kan. tp igt lah, khidupan di dunia adalah bekalan utk akhirat.
jadi perbanyakkan bekalan agar ditempatkan dikalangan org yang beriman kelak :)
insyaAllah..

AnAk dEneSor said...

chaiyookkk

Sunah Sakura said...

jom kejar balik yang no 5 tu! :)

FaRiA EyToNeZ said...

btul2..byk yg blum ckup utk diri kte sbnarnye..

honey'da_i said...

insap dah ak..zzzzzzz

gedek! said...

Kejo yob kejo!

syaimz said...

banyak kerja nak disettelkan. amalan masih tak cukup. thanks lah dengan pendapat & support kamu semua. sangat nice (: