ADVERTISEMENT / IKLAN

Friday, 22 July 2011

M-POP | bukan pujaan hati sesape

ASSALAM & SALAM 1 MALAYSIA


K-POP itu tidak salah untuk dilayan. Perempuan boleh layan, lelaki pun boleh layan. Aku tak kisah sebab aku okay. tapi M-POP kalau dilayan memang satu kesalahan berat tatasusila negara. Kalau aku perdana menteri, boleh tak aku buang ko dari negara ni? kau tak kejam tapi realist sikit. realist or racist? tolongjanganmelabelakusebagaiorangjahat. memang suke suki hati lah orang-orang kita nak menonjolkan luahan hati melalui ekspresi nyanyian & musik. tapi macam terlebih-lebih pulak nak ciplak korean punya gaya. you need years of practice la dodol melainkan dah memang betul dah berbakat. buat cara melayu lah sikit. tarian zapin, tarian kepitkakitahankencing, tarian silat. baru lah tradisional sikit. baru lah melayu. *macam racist je aku ni*


saksikan video panas 18SX M-POP
*melebih-lebih je aku ni*

Prince of Pop (POP)
*aku rasa betul kot nama band ini*





secara jujurnya aku tak rasa geli pun tengok band ni perform sebab Gula-Gula & apekejadah 24tuuttutt
perform lagi lah macam nak mintak penyepakdirectkatmuka

aku bukannya follow perkembangan makhluk-makhluk M-POP ni,
cuma kawan aku siap post sini sana.
aku pun tengok je.
aku pun tanpa rasa serba salah melemparkan kata-kata api suci.

kebiasaannya kalau aku duk tertengok video K-POP kat facebook ni, biasanya post or entry dari si Amalina Nashihin. Tak salah pun sesape nak minat K-POP. Aku dengar gak tapi tak layan *pengakuan*. Aku lebih rela sambung mengarut dengan si Chef Ayu ni ataupun memerangi dunia bersama Sergeant Keroro

Nota Kaki Bigfoot : Support other local bands. Jauhi M-POP. Merosakkan jiwa & raga. haha. Sorry, no hard feelings. 


9 comments:

fatin syahirah :) said...

max 24 ngan gulagula memang mintak penyepak. haha. ewwwww

yang ni pun sama. pondan habes -.-

opss, bukan mengutuk

..//..f0EvA..//.. said...

ha ha ha..
same r nan sy..
sy tgk gak time WHI itu hari wkt diowg nih perform..
malu nk tgk..
huhu..

diya said...

korean tu lain dah years of practice baru debut.

ni M-POP ni, tak ade indentiti sndiri ke nak tru2 K-Pop? aishh geli geli.

sergeant keroro said...

jom memerangi dunia, haha XD

jangan layan si m-pop ni, xde identiti diri langsung. heh

Freaky said...

aku rasa nak terberak je bila tgk video tuh.. apesal eh ?

allysponti said...

eeiiii!!tolong la!menaikkan darah tinggi je la kumpulan bangang2 ni.
x mengaku rakyat la!

syaimz said...

lepas ni kita bukak S-POP...SYAIM-POP...

AmalinaNashihin said...

AKU PEMINAT TEGAR K-POP,
dan aku anti m-pop.
pengakuan khas ni :P

syaimz said...

keep on doing so amal! (: