ADVERTISEMENT / IKLAN

Sunday, 31 July 2011

pendek dan ringkas

ASSALAM & SALAM 1 MALAYSIA

1 Ogos 2011 merupakan hari pertama puasa or lebih fofular dikenali sebagau 1 Ramadhan 1432 Hijrah *siapa yang ingat still uptodate dengan tahun hijrah-hijrah ni?*. Yes, memang satu hari yang sangat dinanti-nantikan oleh semua umat Islam. Sebab lepas puasa kan Raya? Tak sabar nak bershopping-shopping macam ohakysangatgedik. Seperti biasa la pada bulan Ramadhan ni, perbanyakkan beribadah dan jauhilah diri daripada melayan nafsu & hadapilah segala dugaan dalam pelbagai bentuk dengan penuh kesabaran.

Walaubagaimanapun, besok merupakan first day aku bekerja di Agensi Pekerjaan Wanasa Sdn Bhd...nenek aku punya company. Aku hanya bekerja on weekdays only. Weekends rehat, where aku akan fokus memperbanyakkan amalan puasa. Bukan merambangkan mata pada gadis-gadis cunwadegorgeous di shopping mall. Sehat walfiat mata aku siap kurang lagi amalan puasa. About gaji, aku tak kesah sangat...actually memang lumayan...tapi asalkan dapat makan minum free sudah lalu. Syukur alhamdulillah.

Overall, aku akan kurang meluangkan masa online memanjang buat benda tak tentu hala. Bersawang juga blog ini...habislah UV aku...Lagi-lagi lah aku tak dapat nak keluar melepak tiap-tiap malam main Call of Duty : Modern Warfare Multiplayers dengan bestmates aku. Ape-ape pun aku doakan Ramadhan ini dapat membentuk aku menjadi seorang insan seperti ibubapa aku harapkan...insyaAllah...have a great Ramadhan everyone. Lets make this Ramadhan the best one ever.
Published with Blogger-droid v1.7.4

6 comments:

aiman said...

selamat berpuasa :)

Cik Asma BLuppy said...

selamat beramal ibadah=)

sergeant keroro said...

hehe, selamat berpuasa bro XD

NadiRah said...

slmt berbuka~

AmalinaNashihin said...

Salam Ramadhan, der :)

♥ p a a n i ♥ said...

selamat berposerrr!!