ADVERTISEMENT / IKLAN

Sunday, 24 July 2011

tips karut | "aku pro memasak!" bersama Chef Ayu



 
ASSALAMUALAIKUM WBT & SALAM 1 MALAYSIA




hi semua! kali ini dalam sesi TIPS KARUT bersama syaimzhebatz, KITA ada seorang undangan KHAS dari HOTEL OHAKUSANGATAYULAH!! dipersilakan CHEF AYU!! *jangan berani nak mengorat beliau di sini. haha*. siapakah beliau ini sebenarnya? chef ke? aku 100% percaya kepada qualification wanita ini dalam bidang ke'chef'an. Level masakan beliau sangat extreme, sangat luar biasa, sangat karut, sangat sihat, dan sangat meng'ayu'kan. bagi mereka yang belum lagi menikmati keenakan masakan CHEF AYU, segera book table di HOTEL OHAKUSANGATAYULAH. aku sangat recommendkan.

so nak sembang pasal ape pula kali ini? tengok tajuk balik. oh, pasal "aku pro memasak!". secara jujur dan ikhlas aku noob dalam bidang memasak. sesungguhnya aku belum lagi mendapat hidayah memasak. mungkin anda telah pun menerimanya tapi takde skill nak guna. no hal. kami bagi tips, anda follow. jangan degil. tak elok memberukkan diri. *no offense*


oh nak kenali dengan beliau?
dengan ini, aku mempersembahkan...


...mempersembahkan...

*gambar ini dicuri & diedit oleh pihak yang tak dikenali*

okay semua, tak sabar dah ke nak dengar tips dari CHEF AYU kita ni? Tanpa rasa serba salah ni, lets membaca :P


*clear tak? klik untuk pertumbesaran kanser pada gambar*

alahai sesungguhnya indah kan 3 tips yang diberikan oleh CHEF AYU kita itu? aku sangatlah bersyukur atas perkongsian dari beliau. beliau dah la selalu busy menyediakan masakan ala-ala mamak...eh...ala-ala barat timur atas kiri kanan kepada para tetamu di HOTEL OHAKUSANGATAYULAH. aku ni dah la no.1 customer. *ini serious. aku tak main-main*. hampir kesemua masakan beliau, membuat aku sangatlah terasa eh terWOOWWW. Chef Wan pun letak jawatan sebagai chef semata-mata nak jadi customer CHEF AYU. haha .cuba tengok sikit cara aku menikmati masakan beliau ini. nice syiots.


*aku makan dengan penuh tatasusila dan sangatlah sopan*
*aku bersama akak aku tu. mau details di SINI*

ape macam?
cukup karut tak?
lepas ni guaratee korang akan jerit kuat-kuat

AKU DAH PRO MEMASAK SYIOOOTTT

saksikan TIPS KARUT yang seterusnya
pada BULAN HADAPAN

sekian terima kasih
see you again next time!

yang paling penting,

THANKYOU THANKYOU THANKYOU THANKYOU THANKYOU
oh
kerana mengizinkan meminjam dan edit gambarnya
kerana menjadi tetamu terhormat Tips Karut
kerana...kerana...kerana...zzzzz
jangan terasa sangat ye. kasihanilah saya. haha

9 comments:

Wadi AR said...

misai syim

Dzarief Zuhdi said...

tips memasak terkarut penah aku baca.. thumbs up d(^^)b

fatin syahirah :) said...

haha -.- sungguh ayu aku mengeluarkan tips masakan -.- HAHA.

oii. makan ayu ayu boleh tak ? HAHA

sergeant keroro said...

hahaha giler, sengal nak mampos.

ROFLMAO

NadiRah said...

eeeii~
abes msakn bau kntut syaimz jer

Nur Syazana Mohammed Sani said...

haha ,. muke xboleh bla erk :D

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/kau-dengan-ak-same.html

~CiK TiNieY~ said...

hahaha...tips yang sangat berguna untuk syaimz sahaja...keh3

nak ajk syafiq tadarus bulan ramadan ni...jom...:)

http://zihnunfatin.blogspot.com/2011/07/ramadan-kareem-mari-bertadarus.html

izyan yasmin said...

gila sopan kau makan .

syaimz said...

haha...cara aku makan sangatlah bersopan santun. mengape korang perlu dengki? mungkinkah burger itu terlalu lazat and korang semua tak berpeluang memakannya? kesianlah. hahaha