ADVERTISEMENT / IKLAN

Thursday, 4 August 2011

Day #3 | laju & deras

ASSALAM & SALAM 1 MALAYSIA

Pagi :

Hari ni aku masuk kerja lambat sikit, around pukul 8.30pagi macamtu. haha, aku lambat bangun sebab effects dari yesterday's hardwork. lambat sampai office pun sebab gi isi minyak kete. tapi...kerja aku start pukul 9pagi. haha...aku suke pergi kerja awal. boleh lah setupkan semua registration PATI. Unfortunately today ade masalah besar! Laptop reistration tu hang, time nak upload semua registration forms...so terpaksa restart laptop. So, nak bukak apps reistration PATI kena ada id&password pegawai imigresen. lembusit. aku dah call semalam untuk datang awal today, now tak sampai-sampai lagi. tensen mah. macamne nak untung business kalau tak dapat nak register ni mah? nasib nenek aku ade dua cawangan business dia. one here in kota damansara, and the other kat chowkit. kat chowkit no problem. aiseymang, terpaksa transfer semua client kat chowkit. biarlah sane pack up sikit, boleh aku berehat kat sini. haha. itulah aku dapat online sikit-sikit. thankyou broadband digi. eventhough its EDGE DiGi, speed boleh tahan lah, 30-150kps. kalau 3G or WDSPA? wah, laju giler mah.

Tengahari :

Aku makan lunch...err...aku nap sikit sebab bosan takde kerja. yet i'm still waiting for the pegawai imigresen to come and setup balik laptop aku ni. cepat lah datang, aku call dari pagi sampai sekarang tak angkat-angkat. ni pentin mah, kesian lah PATI ni datang dari jauh dengan ikat perut one whole day nak register. mereka mau cari rezeki jugak untuk family di seberang.

Petang :

Syukur alhamdulillah dapat contact pegawai imigresen. so mereka kata mereka akan datang pukul 4 petang. lega lah sikit hati aku. boleh lah aku sambung kerja aku. dah satu hari aku tak progress. macamne lah ni. waiting, waiting, waiting, tak larat aku menunggu lagi so aku call itu sama pegawai imigresen. call-callm katanya tersangkut kat traffic jam di LDP. aiseymang, berejam lah sangkut di sana! redha je aku.

Malam :

Sekali lagi berbuka dengan nenek di office, makanan semua dah bungkusa dari rumah. thanks kaklong sebab hantarkan. selepas berbuka, baru sampainya pegawai imigresen. macam-macam aku tanya pasal sistem registration PATI tu. Turns out that pegawai imigresen, was given the authority untuk menjaga/membetulkan apa jua yang kaitan dengan sistem pada apps registration PATI tu. So, ape-ape lack of details or wrong details dalam registeration nak betulkan kena gi pulak HQ Pejabat Imigresen. Memang bukan bidang kuasa pegawai imigresen yang duk baik-baikkan software registraion PATI ni. tapi aku kesian dengan diorang sebab ke hulu he hilir betulkan itu dan ini. sabar ye? *lagi lagi aku yang call berpuluh-puluh kali*. After dah lepas betulkan apps Registration PATI, aku laju & deras menjalankan kerja. Waaa, lu nak kata memang progressive wooo. boleh untung banyaakk maa. aku buat record mah, 49 registered in 2 and a half hours. laju tak? laju giler beb. aku tak sure ape aku taip kat keyboard, asalkan printout chantek. so, syukur alhamdulillah aku habiskan kerja aku before 11pm. Sempat aku balik rumah salam bapak aku yang dah almost satu hari tak jumpe. Alhamdulillah. hari ini banyak untung wooo.

Nota Kaki Bigfoot : Gambar aku pulun registerkan PATI ade dengan pakcik aku. lupa nak bluetooth. aiyak. besok lagi banyak kerja wooo.

12 comments:

[k]o{q}i[n] said...

sian....huhuhu

GaRy™ said...

hahahaha... dugaan sungguh hari ko ni bro... puasa yang penuh dugaan... cian2.. XP

fatin syahirah :) said...

haha. hari hari jumpa pati ni.

ehh, macam leceh je keje. tanak keje lah macam ni. kan senang

NadiRah said...

hahaha!!!
ade tak abg La kacak2?? kih3

sergeant keroro said...

hehe, sibuk bebenor ko XD

aiman said...

wah.. bz gila kerja.. nak belajar sampai tua lah.. amik semua degree dlm utm..

saveqmm said...

penantian satu penyiksaan owhh...ahahha>>

lebih baik buat kerja dari menunggu orang dalam masa yang lama..hihi(aku banyak pemgalaman menunggu orang ni)

aku follow sini dari blog sarjan...

jom baca ni:http://saveq.blogspot.com/2011/08/oprah-winfrey-terima-anugerah-lagi.html

NURUL NADIAH MAMAT said...

bz nya....alam pekerjaan nampak mencabar.....

moga hari ini lebih baik dari semalam...dan moga dipermudahkan segala urusan...Ameen.....

Ecah Ecot said...

banyak untung kasi belanja sikit maa..heh3

AmalinaNashihin said...

busynya kau :O

Dzarief Zuhdi said...

gua ada daftar pendatang korea der.. cun beb.. lu ada?? haha..

<--nampak sangat bohong

nurAMALLINA said...

susah la orang busy ni. haha