ADVERTISEMENT / IKLAN

Saturday, 10 September 2011

Segmen | Keroro Tanya Wishlist Gadget 2011 Saya

ASSALAM & SALAM 1 MALAYSIA


Aku ni memang dari dulu minat dengan macam-macam gadget tapi memandangkan sekarang ni nampaknya aku sudah hampir outdated. Bukan lah tak tahu the latest gadget, terus kena label orang buta IT. That is not nice. Cuma aku lebih gemar menghabiskan masa pada hobby aku, photography. apa jenis photography? still looking for it. Btw, terimakasih Sergeant Keroro kerana mengacarakan wishlist gadget yang super-menarik ini!



so,
mari kita lihat Wishlist Gadget SyaimzHebatz 2011

Ipad 2
memudahkan segala urusan mobile terutamanya dengan bakal client photography aku
lecture notes? lagi mudah and versatile melainkan dari main game

Blackberry 9780@Bold 3
memudahkan perhubungan antara keluarga dan kawan-kawan dengan BBM
a business look. professional

70-300_4-56G_02_s.jpg (240×180)
Telephoto Lens (with ZOOM)
puas hati nak ambil gambar candid, sports and travels. cantik punya

Macro Lens (with ZOOM)
lazat mengambil gambar jarak dekat. Lipas pun nampak cute. haha

sikit je wishlist gadget aku, sebab mengapa? sangat mahal mostly of them. mungkin akan ada yang bertanya kepada aku,
"Syaim, buat apa lah engkau nak wishlist ni? Lebih baik engkau kerja part-time sekarang baru boleh angkat semua itu kan? What we want we must put effort in it"

Jawapan aku mudah aje,
"Aku tahu tapi Mak Bapak aku, mengamanahkan aku untuk terus belajar dan memperolehi Degree in Aeronautical Engineering. Mereka belum mengamanahkan aku untuk mencari sumber rezeki sendiri even if mereka izinkan sekarang. Aku mungkin akan lupa diri apabila aku mempunyai sumber pendapatan yang berterusan. Aku pernah hadapinya, and it is at worst. Not good. Aku ada kelemahan dengan harta kekayaan buat masa ini. I am not merely humble as you. One day I will"

Aku boleh teruskan perdebatan ini, tapi lets be fair and square and play nice. Our desire has its own way to achieve. Guna cara yang benar dan adil. Allah Maha Pemurah. The Ar-Rahman.


14 comments:

Sembang Kemas said...

bila dah merasa duit kerja yang lumayan,terasa malas belajar.

kan?

Ecah Ecot said...

wahh..nk blekberi jugek.....haha

syaimz said...

@sembang kemas : aku memang sokong sangat tu. serius terasa lupa diri dah banyak duit. bila habis menyesal pulak. nak lagi, nak kerja lagi. lama-kelamaan hilang lah desire nak belajar tinggi-tinggi. hilang harapan makbapak. haih

@ecah ecot : semua orang nak (:
kena carik yang 2nd hand ni. haha. murah je insyaAllah

Sembang Kemas said...

aku kalau dah ada laptop dah cukup,henset aku tolak tepi je,serius,sebab tu aku rasa aku takyah henset mahal2,torchlight suda.haha

syaimz said...

@sembang kemas : aku pun menyesal beli henset mahal-mahal. beli 2nd hand pun sudah cukup. boleh tahan 2-3tahun lagi. haha. torchlight pun best.

Nur Amira Ramli said...

mak aih, mahal gila. huhu

Freaky said...

haha ko kene cuba kawal diri bila ada sumber pendapatan. x kisah la kalau gaji 10k sekalipun tp kalau x leh control, bole jatuh miskin dan papa kedana gak.

susah nak kawal tapi kena juga supaya tak berlaku pembaziran :P

Luqeem™ said...

angan2 nk ada kena pasang, tp angan2 pn kna ikut bdan jgak mampu ke tak..hee

NadiRah said...

nad x reti gadjet2 ni...huk3

syaimz said...

@luqeem : itu nice man!

@freaky : hidup sederhana walaupun berkemampuan tinggi kan?

@amira : hai awak (:

@nad : saya guna burung hantu kalau nak sms (:

Yumida said...

dh abeh blajo blh ambik part time jd cameraman..gj pn lumayan gak...

done follow sini..

syaimz said...

@yumida : tahu juga (:

[sutera kasih] said...

semoga wishlist tercapai :)

mak sy pun pesan dulu ms study, fokus stdy, jgn keja part time dulu, sbb godaan bila dh dpt duit tu bhaya huhu
sdgkan duit PTPTN or biasswa je pun mata dh rambang,,,

Amalina said...

Pergh, semua gadget yang meletup gitewww. Semoga tercapai :)


koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/09/keroro-tanya-wishlist-gadget-2011-saya.html