ADVERTISEMENT / IKLAN

Friday, 9 September 2011

serabut jugak lah

ASSALAM & SALAM 1 MALAYSIA


sudah sekian lama aku update blog ni memandangkan aku ni semakin sibuk membelek-belek camera baru [click sini] yang masih lekat lagi bau kedainya. yes, baru seminggu je jangka hayatnya. banyak yang aku kena pelajari. alright back to the main topic, aku sekarang tengah serabut mengaru-garu kepala halau kutu and sememangnya bukan serabut sangat seperti yang ini [click sini].

cuma, bila lah masanya aku mahu ber [dot] com seperti member baik aku ni?


yes, beza tempoh kami berblogging tak lah jauh beza sangat. berbulan-bulan je. lebih kurang up and down sama jugak. cuma beliau menyampaikan pendapat/ideologi dengan cara yang lebih menarik. up entry memang terbaik. try lawat blog beliau. tetapi aku punya?

up down left right, tak menentu. ikut angin jugak lah. kentut je layan

mungkin aku perlu lebih membaca? perlu ke aku pergi kelas belajar upgrade cara penulisan yang cantik menarik dan lagilah bedum? oh mungkin tidak, mungkin yang secara am nya aku perlu mengubah cara aku berfikir. what the mind thinks, the body follows.

aku akan tukar [ dot ] com when the time is right. not now. but soon. insyaAllah

aku perlu bersifu sebelum meng'transformasi'kan blog ini kepada [ dot ] com

alright, now mari aku show-show a bit of my hasil kecil daripada camera digital SLR aku itu.
saksikan

[ Nikon D90 ]
camera pilihan saya. sayang dia.

kekuasaan prime lens,
Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D
*maafkan aku kerana tidak dapat specifykan specs gambar sebab dah remove semua gambar from memory card camera*

Caramel. kucing comel tersayang

wild lilies. okay.

saudara syafiq. deras memikat kaum hawa

ishak, peramah orangnya

yang baju hitam, bertudung pink. hai

mamat perasan macho dan hensem. boo

yang ini pula menggunakan Basic Kit I D90,
Nikon AF-S Nikkor 18-105mm 3.5-5.6G ED

berkarat, dapat tak messagenya?

tak silap iso 800, WB auto. lain tak ingat. maaf
boleh rosak lens kalau ambil gambar directly to the sun, elakkan please. sayang camera

nice reading everyone. thank you!

6 comments:

NadiRah said...

eh2..ade gmbr awek dy lah....lalala~

syaimz said...

@nad : hahaha, mestilah ade (:

Freaky said...

feewwiiitt nak tuka jadi dot com lak ? cayalah bro

syaimz said...

@freaky : bawa berbincang dulu (:

Dzarief Zuhdi said...

hai jugak tudung pink baju itam.. hahahaha.. ;p

syaimz said...

@dzarief : aitait, mane boleh kacau :P