ADVERTISEMENT / IKLAN

Saturday, 22 October 2011

suka hati aku lah, its my freedom to speech

kebebasan bersuara, semua orang nak. tak kira pangkat, tak kira gelaran, tak kira whoever you are, freedom to speech memang kaw-kaw power.

what you say, they hear
good or bad, you can tell from the crowd
they're the ones who calls in the shots

agaknya faham tak aku mengememe kat atas ni? tak payah, Google Translate kan ada tapi doakan lah tak mengarut kearah kesesatan. you know i know yang kita ni, rakyat biasa (aku lah especially) nak bagi standing ovation kalau boleh kat satu dunia pasal pendapat kita. best place nak luah kan semua tu, facebook. thank you Mark Zuckerberg for your awesome social networking, because of you, i get to keep in touch back with my old buddies back in tadika. Payah nak kenal budak-budak hingusan main Polis n Thief tak tentu hala time muda-muda dulu (bajet dah tua sekarang).

ada notice tak our freedom to speech is getting out of hand?
semakin mengarut, semakin terlalu open, semakin tak memikirkan orang lain,
its like
"Suka Hati Aku Lah, Its My Freedom to Speech"
where are the respects dey?

ikut sedap mulut berkata, sedap tangan menulis, sedap jari menaip, sedap hidung bersin nak state ini itu ini itu last-last semua tu all ends up completely utterly nonsense. mana manfaatnya dey? i cant see, show me. i cant hear, speak up. i cant feel, enlighten me. prove it to me (of course you can). freedom to speech is what we all need but still there are many to be considered on other things such us our religion, our race, our country, our family, and not to forget ourselves. siapa lah kita untuk berkata-kata?

nak kata suka hati aku lah,
memang terlanjur bahasa
nak kata its my freedom to speech,
bajet hebat sangat pulak aku ni

so what i do is :
stay modest, be preserverence
jaga mulut, jaga hati, jaga diri
be thoughtful of other people
sayang menyayangi antara satu sama lain

setiap statement kau, ada je yang terasa
mungkin aku, mungkin orang lain
lain hari, lain ragam
ada hari, ada mangsa
bila mau berubah?

Nota Kaki Bigfoot : Maafkan saya, nak berbaik balik. Cant live with enemies. (siapa kamu? kepada sesiapa yang terasa)-ini out of topic sikit


1 comment:

NadiRah said...

luahan hati yg pnjng lah...
pendekkan sikit...
hihihi